2011-08-28

Lyckad augustilördag

Den sista lördagen i augusti är det marknadsdag i den lilla Tivedsbyn Sannerud. Det är en gammeldags, trivsam marknad där lokala hantverkare, knallar, hästar, oxar och massor med köpsugna tillresta trängs. Över alltihop svävar oset från kolgrillar och tonerna från Lars-Åke Vingers elgitarr. Vi går inte många meter förrän vi träffar bekanta att byta några ord och skratt med. Och det är väl också meningen med en lyckad marknadsdag.

Jag fyndade "hemsydda", läckra köksgardiner, vackra gratulationskort och tysk korv som jag köpte av våra tyska väninnor, som debuterade som marknadsknallar.

Innan vi lämnar Sannerud får vi oss skön musik till livs i kyrkan. Lena Tivelind ackompanjerar Stefan Gustafsson som sjunger Följ mig bortåt vägen, Tillägnan m fl och slutar med Beethoven.

Det skulle bli mer musik under dagen. Vi var bjudna på 60 års kalas i Hasselfors och på den orten kryllar det av musikaliska ungdomar. Födelsedagsbarnet är en mycket populär person som har kompisar i alla åldrar. Flera i den yngre generationen bjöd på musikunderhållning som imponerade på oss. Tänk att det finns så mycket talang och spontanitet runt oss!

Vi fick gå en tipspromenad i parken och svara på frågor om Födelsedagsbarnet. För tio år sedan var situationen den omvända. Då var det jag som var födelsedagsbarn på en fest och Födelsedagsbarnet var medbjuden som min kamrat Ärtans nye "pojkvän". Vi hade aldrig träffats förut men det hindrade inte honom att knipa andra pris i Maggan-kunskap. Vi var alla lika förvånade. Det gick inte lika bra för mig igår, men jag knep ett pris i alla fall och vann en stekspade.

Gladiolusen prunkar i trädgården nu. Nya blommor i olika färger spricker fram undan för undan. Idag borde jag ägna mig åt ogräsbekämpning och hemuppgiften i Teknisk Engelska.

"Give me luck!"

9 kommentarer:

Ina sa...

Bellan älskar fortfarande den fina mössan du köpte åt henne på förra årets marknad :)

epsilon sa...

Vad mycket trevligt det finns att göra i vår lilla kommun.

Anonym sa...

Hej Det är kul att gå på marknader. Jag har lagt opp lite bilder från Tiveden. Kanske känner du igen dig ? Ha en fin dag nu !

Lisan sa...

Jag var på Sanneruds marknad för första gången i mitt liv och blev förvånad att det var så många stånd och så mycket folk. Pojkvännen och jag tog till och med en svängom till Lars-Åke Vingers musik, men det var inga andra som hakade på.

Musikanta sa...

Marknader är alltid trevligt att gå på.

Tillägnan är en av mina absoluta favoritlåtar - Monica Dominique en favoritpianist!

Kul också att kyrkan hänger på när det är marknadsdag. Vi har också alltid något slags musikunderhållning i kyrkan när det är Marknad i Mogata i slutet av april.

Maggan sa...

Ina: Den är perfekt för henne, klatschig och rolig precis som hon själv.

epsilon: Ibland är det faktiskt svårt att välja.

Janne: Visst känner jag igen den fina kaffestugan!

Lisan: Bra initiativ att ta en svängom, konstigt att inga hängde på.

Musikanta: Jag tycker också så mycket om Tillägnan. Fick sjunga den solo en gång från scenen på Casselgården.

Steel City Anna sa...

Jag är nyfiken på den där tekniska engelskan :) Är det några roliga hemuppgifter?

Maggan sa...

Anna: Du kan inte aaana vilka roliga uppgifter, t ex hur man lagar ett trasigt fönster eller hur man vässar rotorbladen till en motorgräsklippare. Vi har en mycket duktig och sympatisk irländare som lärare. Jättebra kurs!

Steel City Anna sa...

Irländare tycker jag om, jag skulle kunna gå kursen bara för den sakens skull :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...