2011-09-05

Galen eller Vårdslös?

På fikarasten kan det komma upp alla möjliga samtalsämnen. Idag ventilerade vi roliga namn.

Gossen här bredvid deltog i VM i Korea. Han är duktig på att springa, men det var hans namn som jag fastnade för: Galen Rupp!

På gymnastiklägret i Malmköping på 60-talet avlades det prov i bl a simhopp från ett högt hopptorn. Publiken satt andäktigt på stranden och beundrade hoppare efter hoppare. Plötsligt basunerades nästa hoppares namn ut genom högtalarna: - Martin Luther Karlsson! Det gick ett sus av förväntan genom folkhopen. Men istället för en knubbig munk i brun, fladdrande kåpa, hoppade en liten spenslig pojkvasker i blå badbyxor. Vad tänkte hans föräldrar på när de döpte honom?

En annan man som har ett lustigt namn är Mr Careless, vår finansdirektör. Inte roligt att ha det namnet, speciellt inte om man handskas med andras pengar!

Man vänjer sig vid det mesta, fast jag tror inte jag skulle vilja heta Rudolf Vunderbaum eller Moussa Koussa. Men vem vet: Kanske skulle en indones eller peruan dra på smilbanden åt mitt smeknamn.

Eder förtrogna
Maggan

5 kommentarer:

Musikanta sa...

Det roligaste namnet som jag kommer ihåg från alla mina dopgudstjänster är nog Harley David, som ett litet gossebarn fick heta. Samt Anna Nicole, som en liten flicka döptes till när hennes namne var populär.
Jag säger som du, vad tänker förädrarna på när de döper sina barn. I bästa fall får de ju fler namn så att de kan byta när de blir större.

em sa...

God afton, det här är er kapten Haveri som ber att få hälsa er ombord. Undrar hur man skulle reagera, om det kom ur högalarna. Det finns, eller kanske fanns, en finsk pilot vid namn Haveri.
Och i en gammal tidskrift såg jag en kyrkoherde som hette Fromén - passande, får man hoppas.
Och visst finns det svenska namn som utlänningar fnissar åt - vår goda vän som hette Puke i efternam, fick rätt många engelskspråkiga att höja ett ögonbryn.
Margaretha
som kallas (kallades)
Nasse till tyskspråkiga
vänners förnöjelse.
Ich bin Nasse aber ich
bin nich blöd!

Maggan sa...

Ingrid och Margaretha: Tack för era härliga bidrag. Jag fnissar för fullt!

Anonym sa...

Jag ler bara jag hör namnet "Maggan" det får mig att tänka på denna trevliga blogg. Ha en fin dag nu !

Maggan sa...

Janne: Tack för den rara kommentaren!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...