2011-09-01

Tvära kast

Oj, oj, vilket busväder! Jag skulle precis släcka ner jobbdatorn och gå hem när jag hörde ett dån, som ökade i styrka. Tittade ut och såg att det forsade från taken. Stuprännorna räckte inte till. Vattnet blev till skum och blandade sig med hagel som smattrade ner på taket under mitt fönster.

När jag lämnade porten var marken täckt med isklumpar och på parkeringen fick jag vada fram till bilen. Som tur var startade den och vindrutetorkarna fungerade. Sedan gällde det att ta sig igenom alla nya insjöar på vägen hem utan att stanna mitt i.

Vid hemmets dörr var krukan med gladiolus omkullvält av blåsten och det låg drivor av hagel på gången. Efter några åskknallar gav sig regnet och en regnbåge spände över himlen. Och nu är det lugnt och stilla igen.

3 kommentarer:

epsilon sa...

Det var verkligen ett busväder. hade tänkt ta en tur i skogen men ångrade mig lyckligtvis när jag hörde åskan. Och på Ica var det översvämning, vattnet gick upp på. skorna vid grönsaksdisken.

Musikanta sa...

Vi hade åskregn här också, men satt i bilen på väg hem från Norrköping när det började regna. Så bilen blev gratis renspolad! Inget hagel här, som väl var.

Önskar dig en skön helg!
Kram från Ingrid

Maggan sa...

epsilon: Jasså, till och med i butiken fick man vada!

Ingrid: Ha en härlig helg, du också!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...