2011-09-03

Fredagskväll i timmerkojan

Det blev en fredagskväll i timmerkojan för Maken och mig. Vi åkte under en dramatisk himmel med "bibliska" moln med guldkant. Efter cirka åtta mil svängde vi av den stora vägen och följde skyltarna tills vi hamnade i Flugebyn.

Här under de höga furorna bolmade en mila. En tuff kolargumma gick och bankade på milans tak med en stor klubba.
Folk kom åkandes för att titta på det gamla hantverket, för att äta goda kolbullar med lingonsylt och för att lyssna på ren och skär spelglädje. Spelemännen och spelekvinnorna kom med sina instrument från olika håll och trots att de aldrig hade spelat ihop tidigare, lät det som om de aldrig gjort något annat.
Maken sitter längst bak på scenen och spelar gitarr. GlasmästarBosse sitter framför honom med sitt dragspel.

När det började skymma dök ett dansant troll upp och även skogsrået i vit särk och hål i ryggen. Hon inspekterade milan och verkade nöjd med resultatet.

Det var svart natt när musikerna motvilligt bröt upp och vi satte oss i bilen igen för att åka tillbaka till vårt eget tjäll.

Veckan har varit motig med varsel på jobbet och inledda fackliga förhandlingar. Det är fler i min närhet som fått känna av att det är skakigt på arbetsmarknaden nu.

Ha en skön helg!

3 kommentarer:

Pettas sa...

Så skönt att kunna fara rakt ut i så härlig omgivning med fint innehåll:). I all synnerhet om det också finns oro som gnager och påverkar. Hoppas att allt löser sig på allra bästa sätt.

Ha en fin lördag!

Karin

Musikanta sa...

Sådana här utflykter ger verkligen en guldkant på tillvaron! Hade gärna varit med och spelat i gänget (hade väl fått dra med mig synten då förstås).

Har aldrig sett en kolmila, så det hade varit intressant också!
En skön fortsättning på helgen önskar jag dig.
Kramar från Ingrid

Maggan sa...

Karin: Ja, det är en stor tillgång att naturen finns så nära. Idag blir det svamputflykt.

Ingrid: Det fanns synt med också, så det hade varit toppen om du kommit med också! De kom från alla håll och klättrade bara upp på scenen när de fick lust att vara med och spela.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...