2011-09-22

I veckan: Vattenpussar och Metaforer

Gomorron, gomorron!

Tittar in så här på morgonkvisten. Katten tyckte att det var dags att gå upp för länge sedan, så hon motade upp mig. Nu har hon ätit sin frukost och gått ut i höstmorgonen för att se om det hänt något roligt under natten.

Denna vecka lever jag ett hektiskt liv. I tisdags var jag och två av mina kollegor i Göteborg på huvudkontoret och diskuterade detaljer i ett nytt projekt. Åkte dubbeldäckat tåg hem och såg resvägen i nytt perspektiv. Åkrarna var vattensjuka. Det hade bildats nya insjöar och åarna svämmade över sina bräddar.

Igår morse var det också tidig morgon. Då bar det av till Linköping och min kurs i Technical English. Hela förmiddagen ägnades åt grammatik och eftermiddagen gick åt till recensioner, idiom och metaforer.

En metafor har dykt upp i mitt sinne på sistone. I ortens butik träffade jag på en bekant som jag inte sett på mycket länge. Jag insåg att det gått lång tid sedan sist. Hennes färger hade bleknat, det var som om klorofyllen försvunnit. Hon var spröd och skör, som en blåklocka som vitnat i buketten på köksbordet.

Idag och några dagar framöver väntar den årliga resan till Bokmässan och Styrsö med min kompis Ch. Vi bor naturskönt med västerhavet utanför fönstren och tar bara Styrsöbolagets båtar in till Saltholmen när vi vill besöka storstadens vimmel på fredagen. Det blir en av årets höjdpunkter.

Ha det gott!

1 kommentar:

Anonym sa...

Goddag idag har jag en liten gästbloggare på min blogg. ha en fin dag !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...