2011-12-01

Kaffedoft

Ur min dagbok:

"Måndagen den 10 augusti 1970

--- För tillfället jobbar S, C och jag på kaffestugan i Sätra Brunn och vi slutar om en vecka. Vi har haft jättetrevligt tillsammans de här veckorna. Klart att det har varit förskräckligt jobbigt ibland. Kaffegästerna har svämmat över hela trädgården och vartenda bord har varit upptaget. Beställningarna har radat upp sig, medan vi otåligt väntat på att kaffebryggaren ska ha bryggt färdigt. Disken har tornat upp sig och porslinet har tagit slut. Men för det mesta har det gått bra och vi har trivts väldigt.

Vi har lärt känna en massa människor. En del av stammisarna är underbart gulliga, en del är enbart besvärliga. På kvällarna invaderas kaffestugan av ungdomar och man befinner sig för det mesta i händelsernas centrum."

Vistelsen i helgen fick mig att leta upp bilder och dagboksanteckningar från de två somrar som jag och mina kamrater jobbade på Kaffestugan på Sätra Brunn.
Nu tillbaka till nutiden:

Ikväll hade vi terminsavslutning på studiecirkeln i FN-föreningens regi. Våra träffar är alltid så gemytliga och så var det också ikväll. Dessutom hade jag den stora glädjen att vinna frågetävlingen i hård konkurrens och kom hem med kaffepaket och ost. Inte illa!

6 kommentarer:

Miss Jones sa...

Vilken underbar bild! Så cool, så rätt. Love the stockings :)
Kram

Maggan sa...

Tack, Miss Jones! Det var den dress som var påbjuden. Rosarandig kjol, vit topp, vitt förkläde och vita knästrumpor. Jag ser ut att ha vuxit ur den.

epsilon sa...

Vad fin du är! Som jag minns det så är ändå Kjolen rätt lång, snäva kjolar var ju ofta som lite bredare skärp.

PO66 sa...

Åh vilken fin bild på dig, förstår att C sedermera föll som en sten!

Anonym sa...

Hej! Ha en fin Advent !

Steel City Anna sa...

Kul att läsa! Vad roligt att ha sånt sparat.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...