2012-02-26

Vilken visa!

När jag hittade den här bilden i chiffonjéns gömmor inser jag hur lastgammal jag är. Bilden är tagen när vi uppträder för våra föräldrar i "Barnträ" (barnträdgården som det hette då). Min bästis S står längst till vänster och jag längst till höger.

Sången vi sjunger är helt omöjlig i dagens läge, men då visste man inte bättre. "Vi vara ifrån Afrika" heter sången och har en helt hopplös text. Märkligt nog kommer jag ihåg både text och melodi.

Igår lördag var det årsmöte med FN-föreningen. Vi är ett engagerat gäng människor som bryr oss och vill kunna göra omvärlden något lite bättre. Igår gästades vi av unga Elin. Där kan man tala om engagemang! Hon och en kompis ska cykla från Nordkap till Gibraltar. Vilket projekt!

I torsdags var det premiär för projektkören. Vi ska träna Elton John-sånger under sex torsdagskvällar och sedan ha en konsert med solist och band. Roligt! En av sångerna är vackra Sacrifice.

2 kommentarer:

em sa...

Så roligt det är med alla dessa gamla svart vita foton!
Det är nog många som minns den sången. Jag skrev om den förra året, och jag har sett att många hamnar på min blogg när de söker på den titeln!
http://bastmattan.blogspot.com/2011/08/inte-langre-salongsfahigt.html

Margaretha
i solen

Maggan sa...

Margaretha: Roligt att du också reflekterat över den sången. Läste ditt inlägg igen och fick fylla på ord i minnesluckorna.

En solig hälsning från mig med!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...