2012-06-02

Dag 1 - Resa i Bohuslän

Det blev en tidig morgon. Redan strax efter 06.00 satt vi på bussen, ett gäng ressugna närkingar. Det skulle bli Bohuslän för hela slanten.

Inkörsporten blev nya Tjörnbron med sina himmelshöga pontoner. Vi tog färjan över till Gullholmen, där Ann med en liten brittisk brytning guidade oss med mycket humor och värme. Vi fick se det gamla Skepparhuset, som stått i stort sett orört sedan dottern flyttat till ålderdomshemmet på sjuttiotalet. Oj vad prylar! Där ligger man i lä.

Sedan gick vi i Evert Taubes fotspår och fick uppleva Malö, Handelsman Flink, Ängön. En stor färja tog oss över Gullmarsfjorden och så kunde vi fortsätta vår färd till hemmahamnen Smögen. Att åka över bron mellan Kungshamn och Smögen är som att flyga. Vilken utsikt!

Vi checkade in på Smögens Havsbad, det gamla anrika kurhotellet, som är fint upprustat och tillbyggt i naturmaterial. Efter middag och nachspiel var det dags att slumra in.

PS: Bildcollagen i sviten går som vanligt att klicka upp så att de blir stora.

5 kommentarer:

S-A Sandberg sa...

Härligt med en resa i det så vackra Bohuslän.
/SA

Maggan sa...

Hej S-A! Håller med! Vi njöt av alla vackra intryck. Är du på väg snart, du med?

PO66 sa...

Härlig resa ni gjorde. Och, som vanligt, kanonvackra bilder!
Kram

Maggan sa...

Tack, PO66! Ja, resan var välgörande för sinnet!

Anonym sa...

Hej! Nu har solen kommit fram igen och det är en blå himmel. Snart åker vi på semester ner till Öland och Småland. Ha en fin dag !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...