2012-06-02

Dag 4 - Resa i Bohuslän

Sista och fjärde dagen på vår bohusländska resa:

Efter frukost tog vi en promenad i Smögen med guiden Sune, en solbränd kraftkarl som kunde berätta om livet förr på ön. Och tänk, vi gick inte en enda meter på Bryggan. Däremot smög vi runt på pittoreska bakgårdar, där syrenerna vällde fram över planken. Så roligt att man bevarat så gamla miljöer även i Sverige.

På Stenhuggarmuséet i Hunnebostrand visade två gentlemän konsten att hugga i sten och att smida redskapen till det. Under hela tiden satt en koltrast högst upp på en mast och sjöng för full hals.

Lunchen åt vi på Nordens Ark, där vi blev väldigt ompysslade av trevlig personal. Guiden Pelle berättade för oss om parken och körde sedan runt dem som hade svårt att gå med hjälp av en fyrhjuling med vagn. Jag hade turen att se vargar, rödlätta pandor, leoparder, tigrar, ugglor och falkar.

Sedan var det raka vägen hemåt, medan regnmolnen började segla upp på himlen. Det har varit en fantastiskt fin resa. Vi har fått så fin service och otroligt bra guidningar. Åmmebergs Bussresor kan varmt rekommenderas!

3 kommentarer:

Miss Jones sa...

Ni verkar haft det väldigt trevlig! Vackra bilder (som vanligt)! Kramar

Maggan sa...

Miss Jones: Tack för komplimangen! Jo vi hade det så bra! Kram

epsilon sa...

Vilken trevlig resa: vackra bilder från vackert landskap!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...