2012-06-23

Jag övar mig...

Jag håller på att öva mig i att tagga ner, chilla ut, coola ner. Jag har stämplat ut för semester och dessutom om några månader stämplar jag ut för att bli förtida pensionär. Var tog tiden vägen? Plötsligt är jag inte 40 år längre.

Midsommaren har varit toppen i år. Aftonen tillbringades med Pe. Vi åkte ner till hembygdsgården i Finnerödja och lyssnade på Maken och hans spelgäng. Vi träffade på våra tyska väninnor och dessutom de andra spelarfruarna. På kvällen tittade A från A-sund in och vi satt på baksidan i solen och njöt av sill, lax och färskpotatis. Som nubbe fick det bli grappa, som övervintrat i barskåpet. Hann inte till Systemet i tid för den rätta sortens midsommarsnaps
.
Idag dök Lilla Hjärtat upp med vidhängande Fader. Jag blev firad igen och så åkte vi ner till klosterruinen för att visa hur fint det blivit där. Solen kom tillbaka och vi kunde grilla och äta lunchen utomhus.

Jag är så nöjd och ser fram emot att fortsätta öva på chillandet.

8 kommentarer:

Elisabet. sa...

Så fina midsommarbilder .., kunde lätt hamna i en turistbroschyr! Här har det regnat mest hela tiden och regnet hänger i luften nu också .., och jag ska strax köra till jobbet.

Lyckliga du som får räkna ner ,-)

Anki sa...

Hej Maggan
Kom hit via SA i Hjo...
Jag såg att du skulle bli förtidspensionär och nyfiken som jag är så läste jag lite tillbaka i din blogg och jag förstår hur det känns... inte kul alls.
Jag fick avtalspension från 1 april - blev "utköpt" av kommunen, när vår enhet lades ner... men med lite distans, så känns det rätt bra att rå sig själv - även om det svider lite ekonomiskt...
Önskar dig lycka till i alla fall och ha en bra sommar!

Maggan sa...

Elisabet: Tack för komplimangen! Nu regnar det här också. Heldagsregn igår och första semesterdagen. Hmmm.

Anki: Så roligt att du tittade in. Tack för trösterika ord. Kollade in hos dig också och ser att vi har så mycket gemensamt förutom avtalspension: katt som valt oss, två söner, fotointresset, vildvuxen trädgård...

Anonym sa...

Hej! Min mor sa "övning ger färdighet". Vi firade Midsommar i Mariefred men det var genomfullt av folk (Stockholmare). Ha en fin dag !

Maggan sa...

Janne: Din mor hade så rätt så. Jag lär mig nog att ta det lugnt. Ha en fin dag du med!

epsilon sa...

Åh, är det så det blir. När du hunnit vänja dig vid tanken så blir det nog bättre.Men det är ju inte roligt att inte få välja själv.

PO66 sa...

Du skall se att någon lång övning inte behövs. Man vänjer sig snabbt vid att uppskatta det nya livet.

Vilken vacker vinjettbild du lagt in!
Kram

Maggan sa...

epsilon och PO66: Jo, jag kommer att acceptera detta. Jag kanske har bidragit tillräckligt till företaget?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...