2015-07-03

Min favoritkanal


Idag fick jag en försenad födelsedagspresent av Maken. Vi åkte till Norrqvarn vid Göta Kanal, en hög kvarnbyggnad som nu för tiden innehåller både hotell och en "lyxrestaurang". Det var skönt att sitta där på bryggan i skuggan av ett parasoll och äta den goda lunchrätten, presenten. Jag valde den vegetariska tallriken som var så god.

Sedan åkte vi till Sjötorp och tittade på folk och på slussningen. Jag bjöd igen, det blev varsin lyxig coupe med bär och glass. Jag handlade något mer också - en virkad sommarhatt! Eventuellt kommer det ett foto på den.

På hemvägen vek vi av allfartsvägen och letade upp Södra Råda. Den 700 år gamla träkyrkan brändes ju ner för ett antal år sedan och nu bygger man mödosamt och pietetsfullt upp den igen. Vi träffade på en mycket trevlig guide, som berättade kunnigt om den gamla kyrkan och om återuppbyggnaden.


Svalorna pilade fram och tillbaka inne i kyrkorummet. De hade kvistar i näbbarna och verkade tycka att den luftiga byggnaden kunde bli en bra bostad. Det tyckte inte guiden om. Maken och jag kommer säkert tillbaka snart, förmodligen i sällskap med vännerna i hembygdsföreningen. Det, däremot, tyckte guiden om att höra.


Till slut, en bild på kaprifolen som strävar mot den blå himlen.

Trevlig helg och skön semester!

Senare:
OK då, eftersom ni tjatade, här är min nya hatt:

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...