2016-03-10

Ask och meja


Det har varit en härlig dag idag med sol, dagsmeja och fågelsång. Jag hade ett möte mitt i djupaste Tiveden hos en dam som bor inunder en jättestor ask. När stormen Helga domderade som bäst vågade damen inte sova av rädsla att asken skulle falla över hennes hus. Nu har hon tillkallat en arborist som får kolla tillståndet på trädet. Hoppas att det befinnes vara friskt och krytt så att det får stå kvar.

Hon i mitten längst upp är ingen nunna, utan eder förtrogna som sitter hos frissan och får håret klippt och tillfixat. Genast blir man lite piggare.

Paret längst ner till vänster är herr och fru Folkesson som underhöll på Hembygdsföreningens årsmöte igår kväll. Det blev gamla välkända dängor som var populära när "en annan" var ung. Tunna skivor, Lyckliga gatan, En sång en gång för länge, länge sen... När ska man få höra Honky Tonk Woman och Satisfaction på pensionärsmötena?

Ägget och fluffet är nyinförskaffat påskrispynt och rosen fick jag igår för att jag ingår i servisgänget som fixar fikat på medlemsmötena.

Härom kvällen fick jag mitt livs bästa SMS:

Jag älskar dig FARMOR. 

Lilla Hjärtat har fått mobil!

Ska vi våga tro att våren kommer nu?

undrar

Eder förtrogna


4 kommentarer:

Bloggblad sa...

Det låter som om du har en behaglig tillvaro!
När vi som är födda på 50-talet dominerar på Åldris, då kommer vår musik stort!

Sist jag var hos frissan och gjorde slingor, då blev jag besviken. Det blev bara något ljusare grå än det jag har i mig själv. Hädanefter struntar jag i den utgiften, jag kan köpa nåt bra stylingpreparat för en mycket billigare peng. Min förra gjorde blonda slingor som jag gillade, men den nya tycker att det är fult med gula slingor...

Maggan sa...

Bloggblad: Jo för det mesta för jag ett behagligt liv. Ibland tar det väl emot, som för de allra flesta. Du ser så fräsch ut, både med och utan slingor!

Tredje året i Hjo sa...

Satisfaction på Hemmet? Tja, det kommer väl det också. Fast det låter helgalet på något sätt. På många sätt.

Maggan sa...

Tredje året i Hjo: Håller med. Det verkar lite malplacerat, men Stones och Beatles var ju nästa generation gamlingars motsvarigheter till Bertil Boo och SOS. Men det är ju låååångt kvar innan den generationen återfinns på Hemmet!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...