2016-03-15

En fjäder i hatten


Nu kan vi fjädra oss ordentligt, vi damer som representerade Laxå-Röfors PRO i PRO-Vetarnas frågesport i södra Närke. Vi besegrade nämligen nio andra lag i ädel kamp. Det var spännande och jag kände hur färgen steg på mina kinder. När vi på den allra sista delfrågan fick fel för svaret "rädsla för främlingar" på frågan vad xenofobi betyder, protesterade vi kraftigt. - Skit i det, sa frågeledaren, ni har ju ändå vunnit. Men se det ville vi inte. Rätt ska vara rätt. Och vi fick vår poäng. Och varsin tulpanbukett och lott. Nu väntar ny batalj på nästa nivå, men inte förrän i slutet av maj.

På lördag är det dags för årets Påskbasar i Casselgården. Då ska det bland annat säljas påskris, pynt och hemstöpta ljus till förmån för fastekampanjen Maträtten. Igår förmiddag samlades ett gäng kring en hög med fjädrar och såg till att det blir något att sälja på lördag. Själv har jag hyrt ett bord och ska försöka avyttra något av vårt överflöd. Bordshyrorna går också till fastekampanjen för att stoppa hungern i världen.

Dagen avslutades blytungt med FNs studiecirkel. Ämnet för kvällen var UNCHR och flyktingsituationen. Vi fick en ny medlem som kunde ge oss färsk inblick i hur det är att vara flykting, en kvinna som flytt från Syrien och bott hos oss i tre år. I vår grupp finns det flera med erfarenheter av att fly från en otrygg och hotfull tillvaro. Jag lyssnar och försöker förstå. Svårt.

Se det var en innehållsrik måndag!

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...