2016-12-28

Prästens lilla kråka

Foto: Jan Wallgren
Det här är en sådan underbar bild så jag måste visa er den. Den är tagen på Annandag Jul på eftermiddagen när Laxå-kören sjöng i gudstjänsten. Kalle, som är körledare, tyckte att det var för få sopraner, så han anlitade kyrkoherdens fru och lilla dotter att sjunga med. Frun står längst fram till vänster och vem dottern är har ni ju redan listat ut. A-M som skymtar till vänster om frun är också extrainkallad.

Med hjälp av dessa tillskott genomförde vi våra sånger till stor belåtenhet. Vad vi sjöng?

  • Jul, jul, strålande jul
  • Vintergatan
  • Jag drömmer om en jul hemma
  • Himlen i min famn
  • Gläns över sjö och strand
Kyrkoherden själv fångade detta ögonblick, hukande i sin vita alba, med mobilkameran i högsta hugg. Ett lyckosamt hugskott.

Själv skymtar jag fram bakom frun och damen i röd klänning. Jag kan riktigt höra mina bloggande körledarvänner grumsa över de högt hållna notpappren. Men betänk att bilden är tagen från en låg nivå. (blink, blink)

Lilla tösabiten var så bedårande söt och behändig på alla sätt och vis. Och snart ska hon bli storasyster, minsann.

Sköt om er, så ses vi snart igen!

4 kommentarer:

Musikanta sa...

Haha, då ska jag inte skriva något om notpapperen. Fina julsånger som ni sjöng. Har sjungit alla med min kör utom Vintergatan. Håller med dig om att det är en underbar bild.
Kram från Ingrid

Maggan sa...

Ingrid: Det ser ju faktiskt väldigt dråpligt ut att nothäftena skymmer ansiktena totalt. Och lilla Fanny gör bilden till en pärla.Kram

Bloggblad sa...

Jag har skrivit en låt som heter Vintergatan, som kom ut i höstas, men jag gissar att det finns fler....för min är en barnvisa.
Hos oss brukar herrarna på bakre raden gömma sig bakom noterna. Rolig bild!

Maggan sa...

Bloggblad: Nej, denna vintergata är skriven av Jules Sylvain. Lite mysig gammeldags schlagerkänsla över den.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...