2018-06-25

Bekransade besökare bevistade bröllopsdagsfirande

Midsommar och Safirbröllopsdag ligger nu bakom oss. Syster S och hennes kompis JS kom och hjälpte oss att fira dagarna.


De hade med sig en underbar blomsterkrans med mina älsklingsblommor, gula rosor. När den inte satt på mitt huvud, låg den på middagsbordet.


Och nu hänger den på ytterdörren:


Midsommarfirandet blev gemytligt och traditionsenligt. Som vanligt skedde det i Finnerödja, där små grodor hoppade och prästens lilla kråka for i diket, Tivedspôjkera spelade och Anna sjöng. Henry och Ingegerd ledde danserna med bravur, trots att Henry hade ryggskott. Precis när midsommarstången restes skingrades molnen och solen bröt igenom.


De andra dagarna for vi till de stora sjöarna i närheten. På midsommardagen, bröllopsdagen, såg vi Vänern från caféverandan i Sjötorp. Det var gott om turister men inga slussningar när vi var där.


Nästa dag vände vi kosan söderut och besökte Vätterns norra vik Alsen, vid Askersund. Vi följde Folke Dahlbergs stig och läste hans dikter och knallade sedan ut på Borgmästarholmen. Det doftade sommar.


Nu har syster S och hennes kompis JS återvänt till sitt och vardagsmåndag väntar för Maken och mig. Hoppas att solen ändå fortsätter att lysa.

Ha det gôtt!

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...