2 dl majsmjöl
1/4 dl solrosfrön
1/2 dl linfrön
1/2 dl pumpakärnor
1/2 del sesamfrön
2 1/2 dl kokande vatten
1/2 dl olja
flingsalt
Ca 1 timme i 150 grader C varmluft
1. Blanda alla torra ingredienser
2. Häll över kokande vatten och oljan och rör till en jämn massa.
3. Klä en plåt med papper och klicka över massan.
4. Platta ut den med en plastklädd hand så tunt du kan. Ska täcka nästan en plåt.
5. Strö över flingsalt och platta in det i massan.
6. Skär i bitar innan gräddning eller bryt efter att den svalnat.
Glutenfritt, jättegott och ännu godare med en klick bredbar ost på!
1 kommentar:
Tack för påminnelsen! Länge sedan jag bakade såna! Men idag har jag bakat in blåbär i två olika kakor.
Skicka en kommentar