2021-08-09

En innehållsrik augustihelg


En hel augustivecka har förflutit sedan sist. Rönnbären mognar i de höga träden i skogsdungen bakom huset. Härom dagen lyste det ännu rödare än vanligt. En domherre hoppade omkring bland grenarna och kalasade på bären.


Rött lyste det även om kräftorna familjen kalasade på i lördags kväll. Mmm, så gott! Lilla Lila var ivrig på att lära sig suga i sig det goda, men havskräftorna tyckte hon såg farliga ut. Gillade inte blicken. Eli är vid det här laget en van kräftätare och har lärt sig av sin far att få ut kräftköttet ur klorna i ett enda stycke.


Både lördagen och söndagen spenderade jag vid Sockenstugan och Bodarnesjön. På lördagseftermiddagen fick Lilla Lila bekanta sig med klosterruinen. Spännande tyckte hon. Sedan blev det glass i stora lass.
 

På söndag förmiddag åkte jag själv tillbaka till den rofyllda platsen. Jag skulle tjänstgöra som kyrkvärd vid den traditionella avslutningen av sommarkyrkan. Istället för befarat duggregn sken solen milt över gudstjänsten som hölls under den jättestora lönnen. Ett stort gäng holländska ungdomar kom och gjorde oss sällskap. 


Helgen avslutades med åska och biobesök. Jag och grannen MÅ såg romantiska filmen "Sista brevet från din älskade". Tänk att kunna få gå på bio igen!!


Nu är det måndag igen och man får kavla upp ärmarna!

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...