2021-07-30

Sensommarns fröjder


Sommaren 2021 har peakat, det får vi konstatera. Nu får man njuta av sensommaren med daggvåta gräsmattor på morgonen, fladdrande nässelfjärilar kring rosenspirean och mognande bär och grönsaker.


Om man inte odlar själv kan man beställa från en lokal odlare. Härom kvällen fyllde jag bakluckan med präktiga grönsaker som jag hämtat från Rekoringen, en fiffig kontaktförmedling som sköts via Facebook.


I veckan har jag fått flera doser av social samvaro också. 

Jag har jobbat på Röda Korsets Kupan en eftermiddag. Vi hade halva priset på de redan billiga kläderna och många kom och fyndade. 

Sommarkyrkan, så kallas en aktivitet ordnad av svenska kyrkan och diakonigruppen där jag ingår. Den hålls två eftermiddagar i veckan i kyrkparken (eller i kyrkan vid risk för skurar). I veckan var det min och Berits tur att baka till fikastunderna. I torsdags stod Håkan Isaksson för det musikaliska innehållet. Det blev en salig och härlig blandning av sånger, där vi ofta kunde sjunga med. Från Gilbert Becauds "L´ímportant cést la rose" till Thory Bernhards "På Roines strand". När Håkan avslutade med "You lift me up", då knottrade sig skinnet på mina armar.

Sen har jag och mina internationella väninnor invigt den nya restaurangen på orten. Vi firade en födelsedag och lät oss väl smaka av godsakerna. - Jag känner mig som jag är utomlands på semester, sa en av oss. När vi inte kan åka ut i världen, får världen komma till oss.

Med vänlig hälsning
Maggan


1 kommentar:

Bloggblad sa...

Jag blev ganska vemodig idag, när jag kände att det inte längre känns som högsommar. Eller om det t.o.m. var själva datumet som gav den känslan.
Visst är det härligt att kunna gå på musikunderhållning i kyrkan igen!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...