2010-04-04

Transpaning vid Hornborgasjön

Vilken härlig solskensdag det blev, påskafton 2010. När vi åkte iväg vid tio tiden på morgonen, visste vi inte att vi skulle komma hem igen först tolv timmar senare. Vi åkte till tranornas vårliga rastplats, den södra delen av Hornborgasjön. 13800 tranor hade räknats in och det var säkert åtskilliga tusen åskådare också. Förutom tranornas rop hördes även det tyska, danska och det norska tungomålet.
Till Naturrum på den östra sidan av Hornborgasjön hade det inte kommit så många fåglar ännu. Det var bara en och annan sothöna som lät sig beskådas av de påskfirande människorna.
När vi var på hemväg igen ringde mobilen. Det var kompisen L som önskade Glad Påsk och undrade om vi inte kunde titta in. Så då tog vi vägen över den vilda skogen istället och dök upp hos L och U som höll på att vårelda.
Vi grillade korv vid kanten av den strida ån. Sedan satt vi i solen och pratade tills det var dags att gå in och äta påsklunch. L trollade fram sill, ägg, prinskorv, köttbullar och Janssons frestelse och jag fick till och med smaka på lite Utö snaps, jättegott!

När vi kom hem på nattkröken, kom Katten fram från baksidan. Hon smågrälade på oss och tyckte verkligen att det var på tiden att vi dök upp.

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...