2010-04-19

Vad Göran och jag har gemensamt

Chattade nyss med svärdottern, som berättade att Lilla Hjärtat var ute och grävde i sandlådan med sin far. Hon tycker tydligen att det är roligt och protesterar högljutt när det är dags att gå in igen. Vi måste skaffa hink och spade, vi också, så vi står beredda när barnbarnet hälsar på nästa gång.

Det fick mig att tänka på galonbyxor. Jag ägde ett par knallorange. Jag minns inte första gången jag använde dem, men definitivt den sista gången. Jag var drygt sex år och lång för min ålder. På väg hem mötte jag en pojke som jag kände igen. Han stannade och sa med uppriktig förvåning och på äkta Västeråsmål: - Har du galonbyxor!! Då kände jag mig felklädd och på fel ställe. Sedan fick mamma aldrig på mig några galonbyxor mer.

Som ni ser ovan, så var det inte bara jag som var iklädd detta plagg. Även f.d. statsministern hade sådana.

Ni kanske undrar hur jag mår? Jo, tack! Sänkan och febern har sjunkit, men grovhostan och huvudvärken finns kvar. I natt satt jag uppe i flera timmar, eftersom hostan hindrade mig att sova. Jag knaprar min medicin som jag ska, så den jobbar för mig. Hoppas att jag snart ska kunna fungera som vanligt igen.

5 kommentarer:

em sa...

Ja, käre tid, även jag hade sådana prakiska tingestar. Minns inte när jag sllutade använda dem, men säkert innan jag fyllde fem... röda tror jag att de var. Och galonvantar som räckte upp till armbågarna.
Hoppas kommande natt blir bättre än föregående - men av någon anledning är nätterna värst.
Margaretha

epsilon sa...

Kan inte minnas att jag haft galonisar. Undrar när de kom. Är ju ett antal år äldre än du så det kanske inte fanns, i alla fall inte i östra Värmland. Däremot hade alla i livstycken. Hade Göran det tro?
Hoppas att du fått riktig dundermedicin så att du blir frisk snart.

Maggan sa...

Margaretha: Jasså, du slutade i tid. Galonvantar, de var ju inte så smidiga precis.

epsilon: Jo då, visst hade jag livstycke också och knappar för långstrumporna. Men om Göran bar livstycke ...

Jag börjar nu tröttna på detta evinnerliga hostande. Jag har två hostmediciner och Kåvepenin, men det händer inte mycket.

Anonym sa...

krya på dig maggan från s och o i götet obs. o åker den 2 juni till italien med skolan, kram

Maggan sa...

Syster S och O: Tack för hälsningen! Jag är lite bättre nu. Så roligt för O att åka till Italien!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...