2010-04-11

Tredje dagen i Körsbärsdalen

Just nu är dalarna och slätterna vid foten av Pyrenéerna översållade av rosa och vita blommor. Fruktträden står i täta rader och bär upp sina blommande kronor. I bakgrunden tronar de blå bergen med hättor av vitaste vitt.
Den tredje dagen letade vi oss uppför den djupa dalgången med hisnande stup upp till högplatån, Cerdagne, en miljö som skulle kunna vara hämtad ur filmen Sound of Music. Här var det lugnt och stilla. En hund skällde och en kyrkklocka ringde.

Vi var de enda lunchgästerna på Le Romarin och blev uppassade av en servitör, en servitris och en boxerflicka med fuktig blick.
Vi var fram även till den avlägsna byn Llo, där det ligger en förstklassig restaurang där mina reskamrater lunchat tidigare. Nu var den stängd och byn låg tyst. Stillheten bröts bara av tjuten från turister som kastade sig ut i en linbana över ett stup. Trakten har flera stora skidorter, men nu är skidsäsongen över och vandringssäsongen har ännu inte startat.

Vi stannade till i medeltidsstaden Villfranche-sur-Conflent, som är omringad av en vallgrav och en mur. Jag köpte en fin, blå liten keramikkanna av en dam som satt och dekorerade krukor i sin butik. Nu kommer jag att bli påmind om Körsbärsdalen varje gång jag häller mjölk i kaffet.

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...