2011-12-11

Längtan

Efter ett tredje Lucia-tåg, som bl a sjöng en helsvängig version av Det lilla ljus jag har, gick färden till Sannerud och I & M. Elden brann i spisen, ljusen brann och det doftade glögg i hela huset. Två timmar i trevligt samspråk försvann i ett nafs.
På vägen hem fick vi uppleva en häftig månförmörkelse. Månen var alldeles kopparfärgad och stod lågt i öster. Jag var tvungen att stanna bilen och försöka få en bild på fenomenet.
Ikväll har vi hållit Andrum i den vackra lilla träkyrkan. Våra begåvade musiker Weine och Jan-Kenneth spelade så härligt att en dam i församlingen suckade hänfört och mycket hörbart efter In the mood for love. Åsa och jag läste egna texter om Längtan. En del av min text var så här:

Längtan, det kan vara så mycket...

  • Längtan efter ljuset och våren när det är som kallast och mörkast här hemma. Min vän A som bor vid foten av Pyrenéerna skrev häromdagen att mimosaträden knoppas och att det redan har fötts lammungar. Visst väcker det en längtan?
  • Längtan kan vara att bli frisk. Tänk att få uppleva en dag utan smärta och utan trötthet. Så tänkte jag under min sjukdomsperiod i somras.
  • Längtan kan vara en längtan efter en älskad person. Tänkt att få känna de där knubbiga barnarmarna runt halsen igen. Tänk att få höra: Farmor, jag älskar dig! viskat i mitt öra.
  • Längtan kan vara att få fira jul tillsammans med dem man tycker om, längtan efter gemenskapen, julljusen, den goda maten.
  • Längtan kan vara att få vara en kugge någonstans, att betyda något för någon, att få slippa vara ensam.
  • Längtan kan vara att få uppleva saker, resa och se sig om i världen. Att bryta upp från den grå vardagen.
  • Längtan kan också vara lugn och ro, att få slippa press, stress, jäkt och krav.
  • Längtan kan vara att få leva ett fullödigt liv,att få vara den man är menad att vara.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Hej! Det är nog många som väntar på att våren och sommaren ska komma. Bland annat jag. Ha en fin dag !

Maggan sa...

Ja, du Janne! Vi får allt vänta ett tag till. Ha det bra!

Smörblomman sa...

Vad fint du skriver M... Jag längtar, efter dig och minns våra samtalsstunder om smått och stort. Saknar dina kloka ord!!!! Stor kram till dig!

Maggan sa...

Smörblomman: Tack, vännen! Saknar dig med. Kram

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...