2011-12-11

Tidiga tåg

Luciatågen har rullat in redan, några dagar tidigt. I fredags morse skred ett Luciatåg fram i den långa korridoren på jobbet. Det var barn från en femteklass som lussade för oss. Lucian hade både pappa och farfar bland åhörarna.

Igår kväll kröntes Laxås Lucia i Ramundeboda Kyrka. Det var så vackert och stämningsfullt. Man kunde tro att det var änglar som stod framför oss och sjöng. På bilden längst upp till höger skymtar Laxås egen ängel, en träskulptur av en herrgårdsfröken från 1700-talet. Hon smälte väl in i skaran.

Idag är det söndag, den tredje advent. Då blir det mer besök i kyrkan för mig. Jag är kyrkvärd på högmässan och ikväll medverkar jag i Andrum. Temat är Längtan denna gång. Åsa och jag får hjälp av två duktiga musiker.

Men dessemellan blir det glöggparty hos tyska väninnorna i Tivedsskogen.

Så blir min söndag. Önskar er en skön söndag, också!

4 kommentarer:

Musikanta sa...

Så roligt att höra att du är kyrkvärd - det är maken också. Så det blir mycket kyrkgående för min del - dels när jag själv spelar och dels när jag följer med MM.

Har själv varit och spelat på en Luciagudstjänst i Gusums kyrka i kväll - små änglar där också som sjöng jättefint. Dessutom var det några flickor som spelade flöjt alldeles utmärkt.
Kram från Ingrid som åker till Mälarhöjden i morgon för att vara med om barnbarnens Luciatåg på förskolan på tisdag. Sånt får man bara inte missa.

Maggan sa...

Hej Ingrid!
Jag ser fram emot att få vara med såsmåningom när mitt lilla barnbarn ska lussa. Det är något alldeles speciellt med Lucia. Ha det så bra i Mälarhöjden!
Kram

Anonym sa...

I fredags besökte jag Uppsala Domkyrka och en Luciakonsert med Uppsala Musikklasser. Mellanbarnbarnet är en av körmedlemmarna. Det var mäktigt och otroligt vackert, hela domen var nersläckt och bara Lucia och juleljusen brann. Ungdomarna sjöng så ögonen tårades på en stolt farmor. En före detta elev sjöng "O helga natt" så jag tror Gustav Vasa roterade i sin sarkofag.

Kram/ I

Maggan sa...

I: Vilken guldstund för dig, farmor I! Kram på dig.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...