2019-01-20

Sol och måne


Vilken grann solnedgång det var idag. Jag gissar att vi inte var ensamma om att fotografera den. När vi idkat vintersport via televisionen, drog vi ut i det vackra vinterlandskapet med våra kameror. Sjön Undens blanka is speglade den nedgående solen och världen blev alldeles orange. Kyrkklockorna i Tiveds kyrka slog fyra slag när vi satte oss i bilen igen för att åka hemåt. Och då fick vi syn på den jättelika månen, som rullade över grantopparna. I morgon ska den visst vara blodröd igen. Då kanske det blir ett foto till.

I veckan som gått har vi fått njuta av två bildvisningar, dels från Madagaskar och dels från mästerfotografen Jonas Forsbergs bildskatt. Den ena var SPFs månadsmöte som bjudit in Hans Sandberg från Nora, som berättade om sitt möte med lemurer och geckoödlor. Den andra var föreläsningsföreningens första föreläsning för våren.

Igår blev det inte några bilder tagna, trots att jag hade ett av mina favoritmotiv framför ögonen, Lilla Lila två och ett halvt år. Vi var hembjudna på middag på lördagskvällen, så trevligt och mysigt.

Om några timmar börjar en ny vecka! Ha det så gott!

2 kommentarer:

epsilon sa...

Härliga bilder, både de från Madagaskar och de från våra egna trakter. Och visst är barnbarnen favoritmotiv. Jag hade bara såna i mobilen när vi åkte hem från Lidköping i månskenet.

Maggan sa...

epsilon: Så ni var också ute i månskenskvällen! Den var grann, men i morse såg man inget av den reklamerade blodmånen.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...