2019-01-17

Tandläkarbesök och tulpantröst



Idag har jag varit på ett tandläkarbesök som jag inte har sett fram emot. Tanken på en eventuell rotfyllning har gett mig ångest. Inte för att jag är rädd för att det ska göra ont, men att alla instrument och grejer ska täppa igen möjligheter att få luft. Jag känner mig kvävd och maktlös. Okey, jag vet att det är löjligt! Tandläkaren, en ung tjej, är hur underbar som helst. Jätteduktig på att förklara. Nu kände hon sig tveksam och låter en specialist titta på vad och om något ska göras. Så jag fick respit. Och glad är jag för det. Har inga som helst problem med tanden. Nu.

För att fira att jag slapp undan efter bara en kvarts undersökning och endast drygt 500 kr fattigare åt vi lunch på Goda Rum. På hemvägen köpte jag mig en tröstbukett.

Glädjeämnen i januari:
🌷Fräscha tulpaner och ranunklar
🍊Söta saftiga apelsiner
🌞Det blir lite ljusare allt eftersom

Det är extremt halt. Igår både snöade och regnade det och idag är det minus sju grader. Man tofflar fram på blankisen, ett tomtesteg i taget.

Ta det varligt, ni också!

2 kommentarer:

epsilon sa...

Ja gå försiktigt. Nu lägger sig en förrädisk hinna av snö över blankisen.(jag funderar på att köpa en spark.)

Maggan sa...

epsilon: jag har precis köpt nya halkskydd på ICA. Provade dem när jag hämtade tidningen i morse. Det var mysigt när man hade spark en gång för länge sedan i den grå forntiden.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...