2020-06-10

Uti vår hage


Så fick jag återigen frossa i acklejor. Den ståtliga ackleja som växer i vår trädgård har rådjuret bitit blommorna av. Det är inte bara jag som är förtjust i dem, tydligen.

Maken och jag konstaterade att det var en fin dag och hög tid att besöka Garphyttans Nationalpark igen. Just vid den här tiden blommar där ett överflöd av mörklila acklejor, gula daldockor, midsommarblomster, hundkäx, smörblommor ... Lövsångare och svarthättor sjöng i trädkronorna. Vi var inte ensamma. Flera med oss njöt av försommaren.

Efter lunch och ett kort besök i livsmedelsaffären vände vi kosan hemåt via Kosi´a. Möckeln låg precis spegelblank.


Knappt en krusning syntes på vattnet, förutom ringar av småfisk under ytan. Ett gäng doppingar kom simmande och en sädesärla vippade vid strandkanten.


Förutom ärlan så träffade vi en före detta arbetskamrat till Maken och hennes man. De satt på en filt och funderade på att ta sig ett dopp så småningom. Men om de gjorde allvar av det, vet jag inte. Då hade vi redan åkt vidare.

Förresten, en annan naturiakttagelse igår: På ett gärde på vägen till Hasselfors spatserade fyra tranor majestätiskt. En av dem blev plötsligt attackerad av ett rådjur och fann för gott att flaxa undan. Dessa rådjur!

Ha det så gott!

önskar

Eder förtrogna

2 kommentarer:

Anonym sa...

Det var verkligen fint vid Mölle i går. Och ja, vi badade när ni åkt och det var riktigt skönt, hälsar de två på filten.

Maggan sa...

Va kul att du hittade hit! Ni var modiga som badade. Förstår att det var skönt, speciellt efteråt. Det var en otroligt vacker eftermiddag. Roligt att återse trakterna där vi bodde en gång. Ha det så gott!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...