2020-06-23

Fyra bröllop

Idag är det nog många som firar bröllopsdag. Så här såg det ut för oss för 47 år sedan:


Det var också en mycket varm sommardag. När vi väntade på att åka iväg till Badelunda kyrka utanför Västerås försökte jag svalka av mig framför kylskåpet. Syster S och Bästisen var tärnor och allt avlöpte mycket väl.


Mamma och pappa gifte sig också på midsommarafton. Det var i Ängsö kyrka och här står de med sina syskon och syskonbarnet Sverre. Mammas storebror Sven, storasyster Anna-Greta och lillebror Bengt och pappas storebror Gösta. Sverres äldsta son Jesper var med på vårt bröllop, som liten knatte.


Här är ett annat brudpar, min farmor Agnes och farfar Edvard. Visst är de stiliga? De träffades i Seglora kyrka, när den låg på sin ursprungliga plats och inte på Skansen. Agnes sjöng från orgelläktaren och Edvard blev förälskad i hennes röst, innan han ens hade träffat henne. Så säger familjelegenden.


Och idag firar detta vackra par 60 år som gifta! Diamantbröllop på min ära! Det är Makens syster och svåger (han har precis fyllt 90 år) som höll sitt bröllop 1960. Grattis!

2 kommentarer:

Bloggblad sa...

Grattis! Roligt att se! Ni har ju inte förändrats ett dugg ... Visst är det konstigt vad tiden swishar förbi! Vi firade 45 som gifta i februari och 50 som ett par i maj.

Maggan sa...

Bloggblad: Nja, liite har vi väl förändrats på 47 år. Ja, tiden går undan i ett huj. Det gäller att uppskatta det man har. Grattis till era 50 år som par!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...