2020-06-25

Efter regn kommer solsken


Junidagarna löser av varandra i en jämn ström. Den här veckan började med heldagsregn, gott för växtligheten. Men redan på tisdagen kom Medelhavsvärmen över oss. Temperaturen stiger över 30 grader om dagarna. Det var bastuvarmt i bilen när vi åkte till La Stada i tisdags. ACn har naturligtvis slutat att fungera.

I La Stada hade Maken ett besök på USÖ inbokat, provtagning, och efteråt passade vi på att äta bröllopsdagslunch tillsammans med Pe. Vi åkte ut till Naturens Hus, vi var inte de enda, men vi kunde få plats i skugga med rymd omkring oss. Det blev fräsch, ungsbakad torsk för oss gamla och en Ceasarsallad för sonen. Gott och trevligt.

Igår samlades ett gäng SPFare under de höga gamla träden i Herrgårdsparken. Å så roligt att få ses igen och att få prata lite. Vi satt ordentligt utspridda och fick oss god lunch och underhållning till livs.

Budapestbakelsen på bilden ovan åt jag i Sockenstugan den regniga måndagen, då Ve och E-M tog med mig dit för lite socialt umgänge. De nya ägarna har inrett ett rum med tre bekväma sittgrupper i gammal stil, väldigt mysigt.

Ve ville inte vara med på bild. Hade för vita ben, sa hon. Det hjälpte inte att jag retuscherade och målade dit tights.
Till vem dessa ben hör säger jag inte!
Det blir en het dag idag också. Håll dig i skuggan och drick kallt!

Hej då!

1 kommentar:

epsilon sa...

Jag vill egentligen inte klaga på värmen men ibland är den påfrestande. Att åka bil utan AC är ju ett syndastraff men att sitta i skuggan under träden med Spf var ju så trevligt. Och Sockenstugan har ju fått ett riktigt lyft. I promenadgänget smaskade vi i oss paj med glass häromdagen. Fin skugga där också om man är där när de öppnar kl tio.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...