2020-06-05

Under attack!

Det kändes som vi var under attack i tisdags. Precis när vi tänkt dra ut och handla seglade ett svart moln in från väster. Plötsligt vräkte stora hagel och regn över vår lilla galliska by. Det piskade ilsket och jag var rädd att vårt takfönster skulle gå sönder. När det till slut lugnat ner sig och vi skulle sticka ut näsan, fick vi nästan inte upp dörren. En stor hög med hagel låg på trappen.


Tomatplantorna och Löjtnanshjärtana var sönderskjutna. Löv och grenar hade slitits av och låg strösslade över gräsmattan och gången. Det ångade från marken, rena dimman i Lützen. Det var väldigt lokalt, på andra sidan byn märktes inte ett dugg, bara lite dugg. Ska vi ta det personligt, vi galler?

Nå ja, nu är allt återställt och jag har skaffat nya plantor till trädgården. Vi har suttit i vårt favorithörn, druckit kaffe och lyssnat på fåglar igen.


Syrenen blommar än och jag kan inte låta bli att lukta på den varje gång jag går förbi. Mmm.

Vi får hoppas att det blir fler varma, sköna grillkvällar snart, men just nu verkar de närmaste väderleksutsikterna inte allt för lovande.

Men, ha en riktigt bra helg och Nationaldag, i alla fall!

1 kommentar:

epsilon sa...

Svart himmel och en häftig men kort skur gav bara bottenskyla i regnmätaren. När vi strax efter skuren åkte mot Värmland så var vägarna helt torra. Men ta det inte personligt.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...