2021-01-30

Kosia


Så har den sista veckan i januari 2021 snart gått. Och ljuset dröjer sig kvar allt längre på eftermiddagen. Läkaren från USÖ ringde och gav Maken en skönt besked: - Proverna visar att tumören på tjocktarmen är helt borta och att det inte finns några metastaser. Uppcheckning om ett år.

Vi behövde lite av livets nödtorft, men det blev inte kortaste vägen till affären. Istället åkte vi några mil norrut. Solen sken på vita gärden. Här och där i skogsbrynen försökte rådjur krafsa fram något ätbart under snön. På sjön Möckeln hade isen lagt sig och pimpelfiskarna syntes bara som prickar ute i det vita. Vi åkte längs den vackra vägen på Kosia, östra sidan om sjön. Här bodde vi en gång i tiden, uppe i backen vid Valåsens Herrgård.


Hemfärd medan solen gick ner bakom taggig skogskant. På näthinnan ser jag svarta träsiluetter mot apelsinfärgad himmel, kameran kom aldrig fram.

Hemma smakade kaffe och semla gott, medan vi hejade på det svenska handbollslaget som dammade till favoriterna Frankrike. Yesss! I finalen möter Sverige Danmark. Det blir nog tufft!

Pusselmotiv av Paul Gustav Fischer Danmark

Roar mig med pussel på datorn och läsning när jag inte lagar mat eller städar.

Ha det så bra!


 

1 kommentar:

epsilon sa...

Vilket bra besked - grattis till er.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...