2021-04-21

Blåsippan ute i backarna står


Det skulle bli den sista soliga dagen på ett tag, det hade meteorologerna sagt. Bäst att ta sig ut till vårlunden och se alla sipporna medans tid är, tänkte jag. Det var det fler som tänkt. För fast det var en helt vanlig vardag så var parkeringen full med bilar. Men i lunden behövde vi inte trängas, där finns gott om plats.

Så skönt att sitta där i solen på en bänk och dricka kaffe och sedan strosa runt och njuta av blåsippor, vitsippor, lungört, vårlök. Taltrasten sjöng någonstans uppe i trädkronorna. Jag har laddat ner en app, Birdnerd, som kan tala om vilken fågel det är jag hör. Förutom taltrasten så noterade den även näktergal, men där hörde den nog fel.


Plötsligt prasslade det till i fjolårslövet bredvid min sko. En stor brun groda hoppade till och det gjorde jag också. Det fanns gott om dem, såg jag sedan.

Blåsippan är en favoritblomma: enkel, vacker, himmelsblå och en symbol för att ljuset kommer åter. 

Njut av våren!


6 kommentarer:

Ulrika sa...

Så härligt!
Jag har fortfarande inte kommit till t.ex. Trystorp, trots att jag bott i området i 7 år nu.
Jag har massor med vitsippor kring min stuga i alla fall, så jag njuter för fullt när jag sitter på trappen med mitt kaffe.

Så fint att läsa att ni fått/får vaccin! Vi är riskgruppsfamilj så vi hoppas enormt på att vi också ska få snart.

Maggan sa...

Ulrika: Tack för hälsningen! Du bor ju redan i ett paradis, och Trystorp står kvar! Hoppas att ni också får ert vaccin snart. Det är en lättnad, även om man ska vara fortsatt försiktig.

epsilon sa...

Nu har jag kollat upp - BirdNerd kräver android. Så jag får väl hålla mig till växter med min gamla flora.

Maggan sa...

Epsilon: Aha, det var orsaken! Floran är faktiskt en pålitlig kompis att rådfråga.



Carin sa...

Blir nyfiken på den omtalade appen... Är det BirdNET eller BirdNerd som är bäst? Svarar de med engelska/latinska namn på fågeln?
Hittade en app föridentifiering av plantor. Ska prova den i trädgården! Har du ngn som du rekommenderar för växter?

Maggan sa...

BirdNerd är enkel att använda. Svar på svenska. Tror att man får bestämma en frekvens genom att markera ett snitt på BirdNET. Fördelen var att den lagrar historik. Provade PlantNet och den funkade bra.

Lycka till!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...