2021-04-09

Lanthandeln med extra allt


Härom dagen var jag tillbaka i Sannerud, den lilla idylliska byn vid sjön Unden i Tiveden. Det är en plats jag gärna återvänder till. En gång i tiden drömde vi om att bosätta oss där, Maken och jag.

Denna gång var ärendet att intervjua en kvinna som snart går i pension från sitt jobb som vaktmästare på kyrkogården och i kyrkan. Hon har varit med om betydligt fler än "fyra bröllop och en begravning" under sina många år i tjänsten. 

Innan jag lämnade byn för denna gång tittade jag in till Tiveds Lanthandel. Oj, så fräscht och fint de fått det, lanthandlarparet. Förutom den berömda charkdisken med allehanda godsaker i och livsmedelsdelen längst in i lokalen, finns nu en liten restaurang och en bardisk. Tänk att sitta där på barstolen och dingla med benen och sippa på en Pina Colada! 

Men det fick bli en annan gång. Nu köpte jag ett vackert bröd, en stark ost och så en väääldigt lång, nybakad Tivedspizza, att ta med hem. Den räckte gott och väl till både lunch och middag för Maken och mig. Bilden på pizzan är tagen i somras på parets uteservering Luripompa och min bordskompis är ju barnbarnet Lilla Hjärtat.

Titta noga på bilden längst upp till höger. Jag försökte fota tre rådjur från bilen, men innan jag fått upp kameran och vevat ner bilrutan hade de förpassat sig till andra sidan av gärdet. Om du zoomar in bilden ordentligt, så kanske du upptäcker dem!

Idag är det ett ruggigt väder, så det blir nog inga naturobservationer för mig!

Ha det!

4 kommentarer:

Sanna Rosell sa...

Låter som en härlig dag i fina Tiveden! Jag ska snart till de trakterna också, så tack för tipset om lanthandeln! Där kommer jag stanna till och köpa något gott. Ha det fint!

Maggan sa...

Det kan jag varmt rekommendera. Det ligger ett charmigt kafferosteri i närheten som är öppet mot veckoslutet. Du får kolla upp det! Ha det!

epsilon sa...

Ska bli spännande att läsa, undrar om det är Annas mamma. I så fall en mycket trevlig kvinna. Och Tiveds handel är ju verkligen en strålande pärla. Vad skönt att vi snart är färdigvaccinerade så vi kan åka dit

Maggan sa...

Epsilon:Ja det är så härligt att de satsar på Sannerud,ett litet smycke i Tiveden.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...