2021-04-02

Blåsippor, vitsippa och medhaft kaffe


 Ja jisses, Maken är yr i bollen och jag har ryggskott. Men idag, på Långfredagen, tog vi oss ut till vårstället nr 1, Trystorp, i alla fall. Aldrig smakar väl kaffe så gott som utomhus? Det var ganska skönt när solen lyste på oss. Jag gick rundan själv och inspekterade sippbeståndet. Det fanns gott om blåsippor, men endast en vitsippa, såg jag. 

Jag fick fota mig själv i den ihåliga eken, eftersom det inte fanns några barn eller barnbarn att tillgå. Traditioner ska man hålla.

Häxorna från Villefranche de Conflent är nu på plats. Den lilla hovrar över matbordet och den stora i köksfönstret. De är kära minnen från Frankrikes Blåkulla, där jag varit många gånger nu.


Nej nu ska jag gå ner i köket och laga till påskalammet!







3 kommentarer:

mossfolk sa...

Vi funderade som just hur det var med vitsipporna där. Här slog de ut ett gäng idag och Trystorps Ekengren brukar ligga ungefär i samma fas som vårt trädstråk... Härligt med vårutflykt!

Maggan sa...

mossfolk: Än så länge var det bara blåsippor, men snart så slår nog vitsipporna ut också och blir ett sådant där härligt vitt hav över hela dungen. Glad påsk!

mossfolk sa...

Ser först nu att autokorrekt hjälpte till med min kommentar. Trystorps Ekengren :D
Glad Påsk!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...