2021-04-07

Vit helg


Påsken har kommit och gått. Eftersom pandemin härjar mer än någonsin har Maken och jag firat själva här hemma. Vi unnade oss matjesill (och en liten snaps därtill), lammstek och svampsås. 

På påskdagen tog jag på mig trenchoaten, snappade åt mig kamera och anteckningsblock och åkte på reportageuppdrag till vackra Bålby. På vägen dit såg jag tranor, grågäss och rådjur på gärdena. Sjön Teen blänkte nedanför kullarna och längst bak i horisonten syntes det nya landmärket, Hasselfors sågverks jättelika justerverk. Uppdraget var att berätta om vad som hänt med Skagershults gamla kyrka, som ligger där vid Bålby backar. Resultatet kommer så småningom.

Det blev en total scenförändring på Annandag Påsk. Det snöade ymnigt när jag drog upp rullgardinen och under dagen blev det ett tjockt vitt täcke. Kolla bilden ovan! En masskrock inträffade på förmiddagen och E20 var avstängd mellan Laxå och Finnerödja en större del av dagen. 


Idag, två dagar senare, ligger snötäcket runt huset fortfarande kvar. Idag ska jag på ett nytt uppdrag, så det är bäst att sätta på sig långkalsongerna!

Hasta la vista!

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...