2021-07-16

Folk i farten

Dags att lägga ut några vimmelbilder, som skvallertidningarnas bilder kallades på den tiden kändisarna kunde vimla. Nu har vi kunnat börja vimla igen så smått. Men först en bild från anno dazumal:

Här vimlar farmor Agnes och hennes syskon och föräldrar framför Seglora folkskola, där pappa Bengt var lärare. 


En morgon hade tjänstemanneklubbens pensionärsförening trummat ihop en skara som njöt av fika, sällskapet och det milda solskenet vid Borasjön. När vi pratat av oss det värsta, det var ju så väldigt länge sedan vi sågs, berättade Maken om viktiga händelser som timat i området för 1000 år sedan och framåt. 

Både gamla och nya medlemmar verkade trivas gott. Detta får nog bli en tradition varje sommar.



På onsdagskvällen var det dags för en ny spelning för Tivedspôjkera, denna gång i Hembygdsparken i Finnerödja. Ovanför scenen bullade åskmolnen upp sig. Det mullrade lite i bakgrunden, men åskan höll sig kvar på den västra kanten och drabbade oss inte. I hagen bräkte fåren, både svarta och vita. Det en gång så berömda värdshuset, där man kunde få sig serverat Black and White om man ville, står nu sorgligt övergivet och sjangserat. Öppet-skylten ska man nog inte lita på.


En det är fart på är barnbarnet LL. Här får hon in en dunderträff på bollen. Något för talangscouterna att titta på? Hon gästade oss i veckan och sov till och med över!

Ett kalas till har vi varit på. Fina fru C bjöd på Margaretatårta i ett skuggigt hörn av den frodiga trädgården.

En dag som gårdagen, då termometern visade + 30 grader, håller man sig gärna i skuggan. 

Nu är det slut med vimmelbilder för denna gång!

Önskar er en trevlig och lagom varm helg!






2 kommentarer:

epsilon sa...

Ajajaj det där med Esabseniorerna blev bortglömt för Per upptäckte. nästan när det var dags för sjösättning, en större skavank i det aktersta stuvutrymmet så det har varit mycket plastningsarbete för hans del och inte så mycket tittande i mailboxen. o båten är fortf på land. Jag hade ju förstås gärna gått, gillar ju på mingel och Charles föredrag.

Maggan sa...

epsilon: Tråkigt att ni missade, men det blir fler tillfällen!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...