2023-03-15

Sport och spektakel


 Det var det sämsta tänkbara väder när Maken körde oss, tre äldre damer, till frågesporten PRO-vetarna i den lilla staden söderut. Det snöade ymnigt. Stora, fuktiga flingor fyllde himlen och gjorde vägen moddig och hal. Det kändes som att bilen gled omkring som en smörklick i en het stekpanna. Maken höll hårt i ratten när vi mötte lastbil efter lastbil, som vräkte snöslask åt sidorna.

- Nå, hur känns det inför tävlingen? Om den sportfrågan hade ställts till oss, hade vi svarat: - Nu ska vi bara gå ut och ha kul och njuta, som de flesta sportutövare säger. Men visst hade vi lite fjärilar i magen. Det var på det hela riktigt bra frågor. Det var bara en av dem där alla sex lag hade 0 poäng utom Pålsboda-Sköllersta som kunde svaret på en av de tre delfrågorna. Lite fånigt var det att vi var tvungna att lägga upp mobilerna framför oss på bordet, så att vi inte skulle fuska!! Det skulle aldrig falla oss in! 

Vill du testa frågorna? Här är länken. 

Vi fick två minuter per fråga med tre delfrågor. Vi resonerade och det ena gav det andra. Ibland grämde vi oss att vi inte kom på ett välbekant namn och ibland satt svaren direkt. Hur som helst så vann vi med två poäng över det lag som kom tvåa. 

Sedan har jag varit på spektakel tillsammans med Joy och Eli i La Stada. Vi såg Peter Pan går åt helvete om ett teatersällskap som skulle sätta upp en pjäs, men där precis allt går fel. De konstnärliga ledarna, spelade av Ola Forssmed och Per Andersson, gör sitt bästa för att inför publiken skyla över de tekniska fadäserna. Det går inget vidare. Det måste göra ont att spela med i den pjäsen. Det blev några imaginära benbrott på scenen och ambulanser som inte hann fram i tid. 


Det har inte bara varit snöyra. Vi har haft några fina solskensdagar också, då det känts riktigt gott. Här är en bild från en av de dagarna, då vi gjorde en liten utstickare till närmaste sjö:


Ha det gott! 


1 kommentar:

epsilon sa...

Vad duktiga ni är. Många svåra frågor och sånt som man vet men inte kommer på.
Lycka till i fortsättningen.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...