2023-03-21

Våraning

Vårdagjämning - ett vackert ord som betyder att dag och natt är lika långa. Igår morse när jag gick ut för att hämta tidningen hörde jag koltrastens kristallklara toner. Jag kunde skymta den i diset där den satt högst upp i en björk och sjöng.

Vi har varit inbäddade i dimma i några dagar. Jag har passat på att läsa en bok som jag lockades att köpa bara för titeln Under stjärnorna i Paris och för det vackra omslaget. Det är Karolina Schützers debut som författare och den var mysig, en riktig Må-bra-bok.

Ytterligare ett årsmöte har betats av. Denna gång var det hembygdsföreningen i Tiveds tur. Vi höll till i den gamla skolan i Dammtorp. Några Tivedspojkar stod för musiken till kaffet och Gunnar i Bakstugan hade gjort de läckraste smörgåsbakelser man kan önska sig. 

Idag ska jag också umgås med Tivedspôjkarna. De ska spela på Ramundergården och jag ska "rodda" åt Maken. 

Ni får också ha en trevlig vårdag!

Maggan


4 kommentarer:

Svärdotter sa...

Apropå roddare, det är tur art Charlie har just dig! Annars hade det kanske florerat pulver & piller till höger & vänster 😉

Maggan sa...

Ett och annat piller slinker det ner ändå, förstås... Hum hum

Bloggblad sa...

Det är många årsmöten så här års i diverse föreningar! Vilket påminner mig om att jag ska skriva ihop ett stycke om min andra kör också och skicka till tidningen. Numera skriver aldrig vår lokaltidning om körer eller musik utanför storstan, det mesta sker ju inte på journalisternas arbetstid och då får det tydligen vara. Men de tar in under noterat så att intresserade kan se att vi lever.

Maggan sa...

Bloggblad: Hos oss också har lokaltidningen fått ett allt större inslag av föreningarnas egna rapporter. Och nu har Hej Baby också kommit tillbaka, där nyblivna föräldrar får skicka in sina bilder på sina nyförvärv.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...