2023-06-11

Sommardagar


God morgon!

Vilka härliga sommardagar vi har. Sol, blå himmel och grönska. 

En av dagarna följde jag med hembygdsföreningen på utflykt till Ljusfallshammar och Brevens Bruk. Vi gick på ett mycket trevligt lantbruksmuseum, där man byggt upp miljöer från förr. Gläntade man på dassdörren, så skrek en vresig röst på östgötska: Stäng döra!! I ett annat hörn stod en man med halmhatt och dragspel, det gav en viss igenkänning, liksom mycket annat.

I Brevens Bruk träffade vi en duktig guide som berättade om sin hembygd med stolthet. Vi är nog förresten lite släkt också. Mormor Ruth hade vallonblod i ådrorna och växte upp i Brevens Bruk. Det var extra intressant att få se sig om i miljön som jag hört talas om länge. 


Vi har haft finfrämmat här hemma också. Yngsta barnbarnet, Lilla Ve, kom med sin pappa Pe och stannade några dagar. Det blev långa promenader med vagnen och gosiga stunder med henne i famnen. Pe hjälpte oss att måla planket på baksidan och tog hand om grillning och matlagning. 

Just nu blommar den ljuvligt doftande Finska rosen. Blomningstiden är kort, så det gäller att vara med och njuta av den.

Ha det så gott!




Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...