2010-07-19

På museum

Det är måndag förmiddag och tyst i huset. Både Lilla Hjärtat och Farfar sover. Det blir tidiga morgnar när Lilla Hjärtat sover över här. Imorse var klockan halv fem bara när det var dags att vakna. Visserligen får vi slumra en liten stund till, men sedan får det räcka. Det är så mycket som ska hinnas med. Vi har bland annat matat Katten och provat igenom Farmors halsband.

Igår eftermiddag var Maken och jag i tjänst på Bruksmuseumet, som håller öppet varje söndag eftermiddag under juli månad. Både ortsbor och turister letade sig dit. Några hade tur och kom just när nestorn Alf Pettersson, 90 år, var på plats och kunde berätta om allt intressant som finns att se.

Jag och M höll till i det stenhus som kallas Arkivet. Där håller man nu på att utöka utställningen med lite modernare föremål. Sydnärkedräkten ovan är t ex sydd av R, som hennes änkeman nu skänkt till samlingarna för att fler ska kunna ta del av det vackra hantverket. Jag hittade till och med en broschyr som jag själv producerat på nittiotalet. Tänk att man hamnat på museum! Inte illa!

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...