2010-08-22

Pressen bevakar, del två


Nu har söta syster S tagit tåget tillbaka till sig. Förra gången hon var här gick tågen inte på flera dagar. Det var då vi hade den värsta snöstormen i mannaminne. Denna gången var vädret betydligt behagligare.

Vi har hunnit med en hel del. Förutom allsångskvällen i fredags, så har det blivit shopping (vinterkängor till reapris), svampplockning, besök i Hasselfors där vi blev bjudna på kaffe i Skogsgläntan och söndagsförmiddag i Porla kapell.

Igår kväll bevistade vi även Bodarnespelet vid Ramundeboda klosterruin.

Den ganska vältaliga publiken fick se Bertil Tidermans spel från 1978 om vad som utspelat sig just här vid Bodarnesjöns strand från slaget vid Hova 1275 till slutet av 1600-talet då Anton von Boij lät uppföra Ramundeboda Kyrka på klosterplatsen.

Det gamla paret ovan, Johan och Anna Bodecker (Sven Almqvist och Åsa Gruffman), drev gästgiveriet och hade mycket att berätta om sina färgstarka gäster. Det första postkontoret utanför Stockholm upprättades här också, något Johan var mycket stolt över.

Plötsligt fick jag syn på något som dök upp bakom muren. Var det inte?! Jomenvisst, var det lokalreportern igen.

Björn, alltid denne Björn!

Missade du spelet igår kväll? Det är inte försent? Nästa lördag, den 28 augusti, spelas det igen kl 18.00, vid Ramundeboda Klosterruin.

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...