2013-04-13

Torsdag den 11 april - Havsluft och tapas

Jag ville gärna åka till havet också, så på torsdagen gick resan till den spanska kusten och Sant Marti d´Empuries vid Golf de Roses.

Vägen dit var väl inte så vacker. Vid gränsen mellan Frankrike och Spanien och en bra bit ner var skogen svart och svedd på båda sidor om vägen. Det härjade en ohygglig skogsbrand där för några månader sedan, förmodligen bara på grund av att någon slängt en brinnande cigarett från bilen.

Det är många industriområden, bjärta reklamskyltar, fyrkantiga "lådor" med barer, diskotek. Här och där, på parkeringar och mitt ute vid åkerskanten står det kvinnor i korts och höga stövlar. Det är lite beklämmande.

Stämningen i den lilla medeltidsbyn Sant Marti var en helt annan. Här hade tiden stått still. När vi tagit en lång skön promenad längs stranden under pinjeträden, satte vi oss på en restaurang på det lilla torget. Vi lät oss väl smaka av de goda tapasrätterna (och inte bara den ynka lilla oliven som ligger på min tallrik! Ina undrade om det.)

Några inköp blev det på hemvägen: Lite väldoft, ansiktskräm och mousserande vin från grannslottet - alltså bara det allra nödvändigaste!

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...