2013-04-28

Trystorps Ekäng - vår vårskog

Idag, äntligen, var det dags att göra vårutflykten till Trystorp. Ingen vår utan en promenad bland sipporna och ekarna. Här har vi vandrat sedan barnen var små. I en viss ålder (typ mopedåldern) var de inte så intresserade att följa med, men det var länge sedan.

Nu följer barnbarnet, Lilla Hjärtat, med. Nej, hon följer inte, det är hon som är först i ledet. Hennes glädjetjut ljuder genom skogen. Härligt att hitta blommor och fåglar och gömma sig i ihåliga ekar.

På väg ut ut lunden mötte vi ett sällskap. - Ska ni kolla på blommor? hojtade Lilla Hjärtat sittandes högt upp på pappas axlar. - Jag har hittat flera stycken!


Lägg till bildtext
Ikväll har Maken och jag avslutat dagen med en konsert i Ramundeboda kyrka. Det var The Sacred Band som spelade swing och folkvisor, All of me och Visa från Utanmyra i en härlig blandning.

5 kommentarer:

PO66 sa...

Inte blev det någon naturvandring här igår inte, kallt och regn och snö uppe i bergen. Men hos er lyste solen i alla fall.

Maggan sa...

Här är det varannandagsväder. Idag är det grått och mulet igen. Björkarna brukar slå ut kring första maj. Undrar just när det blir i år.

Musikanta sa...

Idag har jag ägnat mig åt städning inomhus och inte varit utanför dörren. Det har blåst halv storm men får hoppas att det avtar framåt kvällen när valborgsmässoelden ska tändas. Annars är det väl risk att det blir inställt med brasan p.g.a. faran med gräsbränder.

Härliga bilder på er lilla familj - och vilken fin familjetradition det är att varje år återkomma till samma plats. Fint foto av blåsipporna som är min favoritblomma och roligt där maken (?) stöttar trädet så det inte ramlar. Och så lilla Hjärtat förstås... Jag längtar efter mina egna barnbarn, suck!
Kramar

epsilon sa...

Det ser ju rätt så fint ut nu, förmiddag 1 maj. Vinden har avtagit och solen strålar. Härligt när det börjar blomma.

Maggan sa...

Musikanta: Stöttepelaren på bilden är äldste sonen John, lika lång och ståtlig som sin far.

epsilon: Jo, dagen ser ut att bli riktigt fin.

Ha en skön första maj båda två!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...