2013-04-01

Tut i luren - festlig återinvigning

Med pukor och trumpeter återinvigdes Finnerödja Kyrka efter en omfattande renovering. Jag var med i den månghövdade nybildade stiftskören, Bodarnekören. Inför en sprängfylld kyrka, säkert över 200 personer, sjöng vi Glädjens Dag och Gabriellas sång, bland annat. Den kvinnliga kontraktsprosten Eva blåste i näverlur och trumpet. Pernilla och Anna-Greta sjöng så det knottrade sig i skinner, Per spelade Bach på orgeln, Anna Präst predikade innerligt. Ja, det var ett festligt och historiskt ögonblick.

Det var körsång i Laxå också på förmiddagen, men Maken och jag hann ändå med en kort utflykt till fågeltornet vid Vibysjön. Där packade vi upp medhavt kaffe och äggmackor och spejade ut över den isbelagda sjön. Maken välte ut sin kopp och hett kaffe rann ner mellan spjälorna. - Förr brukar man hälla kokande olja över förföljarna, sa jag. Som tur var hade vi inga förföljare och mer kaffevatten fanns i termosen.

Dagens sjal
Får gå i gult. Det är ytterligare en Marja Kurki-sjal från en av Essen-mässorna jag jobbat på genom åren.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Jag blir glad av att höra att man renoverar och vill bevara våra kyrkor. Det finns många kyrkor som behöver repareras tyvärr ! Ha det bra !

Musikanta sa...

Härligt när kyrkan är fylld av glada människor och körer. Mycket musik som sig bör vid sådana här högtidliga tillfällen.
Har själv varit på annandagsgudstjänst och lyssnat till både en bra präst och en fin kör idag. Kaffe i kyrkan efteråt - härlig gemenskap.

Maggan sa...

Janne: Kyrkorna är kulturskatter vi måste vara rädda om! Ha det gott!

Musikanta: Tänk om det vore så här lite oftare!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...