2013-09-01

Doft av kolbullar och dill

Sista lördagen i augusti är det dags för Sannerudsmarken, en gammal och kär tradition. I år liksom tidigare år var det fullt med publik och trevlig musik. Just den här marknaden är extra trevlig därför att den är gammeldags med mycket hantverk och dessutom söta kaniner, ankungar och tuppar att titta på. Var och varannan meter stöter man ihop med bekanta och stannar och pratar en stund. Det tar tid att ta sig fram i folkhavet längs den långa bygatan.

Fridsstöraren
I år hade jag sällskap med Lilla Hjärtat och Pe. Vi stannade inte så länge, men länge nog för att köpa lakritsremmar åt Maken och docka och tröja åt Lilla Hjärtat. Maken var hemma och tog igen sig efter operationen tidigare i veckan. Och som sällskap hade han Joy.

På kvällskvisten hade vi kräft- och räkkalas. Det var första gången som Lilla Hjärtat åt kräftor, men inte den sista.

Nu är det solig söndag. Friden störs endast av den galne hackspetten som knackar morse på fågelholkens plåtskodda entré.

Ha det gott!

Uppdatering:

Idel kända människor på Sannerundsmarken - fotograf var Björn Torstensson, mannen i mitten

3 kommentarer:

epsilon sa...

Trevlig marknad när det inte är så mycket tingeltangel och skräp. Jag var visserligen inte där, åker på Oxhälja i Filipstad nu till helgen(mycket tingeltangel) för där jag varit sen barnsben.

Maggan sa...

epsilon: Marknader är ju gamla traditioner från en tid då vi inte hade några köpcentra att åka till. Det är roligt att de uppskattas fortfarande om det så bara är av nostalgiska skäl. Önskar dig ett fint marknadsbesök i Filipstad och hoppas på rapport därifrån.

Anonym sa...

Vad Mysigt. Ha det bra !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...