2013-09-26

Nu drar jag vägen västerut

Om tre kvart sitter jag på tåget tillsammans med kompisen Ch. Vi är då på väg till den årliga begivenheten: bokmässan och skärgårdsliv. Det ska bli härligt, som vanligt.

Igår firade vi i efterskott ett födelsedagsbarn. Vi i kvartetten samlades hos vår äldsta väninna, som numer bor centralt, "ljust och fräscht". Det blev både skratt och allvar, så som det brukar bli när vi träffas.

På kvällen lyssnade Maken och jag på Lokalreportern på Föreläsningsföreningen. Han har ett förflutet som polis och berättade spännande historier från den karriären. Bland annat när han, 21årig och nyutexaminerad, befann sig inne i banken medan Norrmalmstorgsdramat utspelade sig.

Nej, nu är det dags att greppa resväskan! Ha det så gott!

5 kommentarer:

Musikanta sa...

Har Norrmalmstorgsdramat i färskt minne. Förstår att det var spännande att höra en historia från en som var med. Roligt att ge sig iväg på Bokmässan - skulle gärna följt med er. Jag har aldrig varit där och kommer väl aldrig dit heller. Det blir bara resor norröver numera...

Maggan sa...

Ingrid: Bokmässan är en riktig upplevelse, men lite väl trångt stundtals.

Anonym sa...

Tur att vi har en så bra fotograf, som tar så fina bilder. . . och inte bara det , skriver sååå fantastiskt bra . Ha en bra dag , min vän , Velika !

PO66 sa...

Så avundsjuk jag blir, det är så många år sedan jag var på bokmässan sist (fast den där trängseln lite senare på dagen kan man gärna undvika). Får ersätta det med att låna några E-böcker från Sverige i stället.

Maggan sa...

Velika: Du är så snäll! Kram på dig!

PO66: Det var faktiskt trångt redan på förmiddagen. Man orkar inte så länge, men vi höll ut mellan 11.00 och 15.30.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...