2019-06-10

Blomstertid


I år tar den finska rosen i för kung och fosterland. Finland äger, igen! Aklejan har spottat upp sig också, liksom de vildsådda prästkragarna. Tyvärr växer ogräset lika bra. Jag för en ojämn kamp mot kärs, kvickrot och målla.

På Kanalöarna prunkade det också. Här är en bild från Jerseys kust tagen den 15 maj. Backen var översållad av rosa trift.


Maken och jag var bjudna på Grisfest härom kvällen. Det blev en trevlig fest i skogsbrynet. Några som också hade kalas var myggorna. Idag kliar myggbetten på alla upptänkliga ställen. Jag kan icke räkna dem alla.

Snart ska jag ut och plocka smörblommor att torka och sedan lägga längst uppe på krönet på hörnskåpet. Det gör jag varje år sedan urminnes tider.

Ha det!

1 kommentar:

Äventyret framtiden sa...

Underbara vyer och platser du visar Maggan!

Här kommer ett par möjliga alternativ. Det finns många men jag har tittat igenom ett antal och kommer själv fram till att de här är skrivna i modern tid med lite perspektiv på landskapet. Hör av dig om du vill ha flera alternativ:

1918 Brännpunkt Åland
• Kenneth Gustavsson
Sett ur ett sekellångt perspektiv är året 1918 en av de viktigaste vändpunkterna i Ålands nutidshistoria. Från att ha varit det ryska imperiets yttersta utpost i väst, blev öarna nu en del av det självständiga Finland.
Historien om Åland 1918 är ett mycket komplicerat och mångfacetterat pussel, med delvis annorlunda skeenden än i omgivningen.


Åland – skärgård i Östersjön
• Håkan Skogsjö, Kjell Ekström
Åland – skärgård i Östersjön är en rikt illustrerad bok om Åland förr och nu. Dess fotografier är till största delen tagna av författarna själva, men naturfotografen Niclas Nordlund medverkar även. Boken riktar sig till såväl turister som ålänningar och fungerar perfekt som en presentbok till gäster och emigrantättlingar, till människor som besöker landskapet och till dem som aldrig besökt Åland. Naturbilderna är många och anslående, men även konsten, litteraturen, musiklivet och historien ges utrymme. Det här är den andra omarbetade upplagan. Välkommen med på en färgstark resa genom ett fantastiskt örike!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...