2019-06-07

Du gamla, du fria


Det är en gammal och kär tradition att fira Sveriges nationaldag i Dammtorp i djupaste Tiveden. Det gjorde vi i år också. Tivedspôjkera spelade så fingrarna glödde och Björn skötte snacket. Conny Sandberg, vice ordförande i Sveriges Hembygdsförbund, höll tal och passade på att gratulera Tiveds Hembygdsförening som firar 60-år i år. Vi åt jordgubbsbakelse och drack kaffe och gick en tipspromenad med trevliga frågor.


Hemma i vår lilla täppa blommar den finska rosen överdådigt och luktar så gott. Det gäller att njuta av den nu, den blommar fort över.

I natt har vi sovit på nedre botten. Det är alldeles för varmt och kvalmigt i sovrummet. Jag är lite bättre i vänsterfoten nu, den som svällde upp som en fotboll efter alla resor vi gjort på kort tid. Titta inte på bilden nedan om du är känslig. En selfie tagen för några dagar sedan.


Då kan du istället lyssna på Tivedspôjkera, när de repar hemma hos Bosse. Jag stannade till där på väg hem från en pubkväll där Kolis och Nisse berättade om den osannolika matchen i Laxå 1988 då Laxå IF mötte Manchester United på Ramundervallen. En riktig hemvändarkväll med kramar och ryggdunkar.

Kram till er med!



Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...