2020-01-02

Festligt nyårsfirande på Loka Brunn


God morgon och Gott Nytt År!

Vi vänder blad, ja till och med byter till en ny almanacka, och har ett nytt fräscht år och decennium framför oss. Ett helt knippe oskrivna blad att fylla.

Nyårshelgen firade familjen på Loka Brunn. Vi hade inte bara nyåret att fira utan även vår förstfödde son, Joy, som fyllde 45 år. (Själv är man väl inte äldre själv? Hur går det ihop?) Joy föddes på sin farmors 60-årsdag. Det var fint för Maken att kunna ringa hem till sin mamma strax före tolvslaget och säga: Grattis Farmor! Det blev hennes bästa födelsedagspresent någonsin.

Loka bjöd på ett festligt nyårsfirande. Marschaller och eldkorgar visade vägen till Societetshuset, där det var Afternoon Tea vid brasan.

Brasan i salongen Foto: John Swenson

Det var fullt med folk i salongerna som njöt av scones och alla tillbehör som det anstår ett riktigt Afternoon Tea. När Lilla Lila tröttnat på att sitta still hoppade hon upp på scenen och sjöng Tre gubbar, tre gubbar från Pepparkakeland. Men det hördes knappt över sorlet.

Nästa begivenhet var nyårssupé i Sjövillan. Vi klädde upp oss och traskade över vägen från logementet. Där blev vi utrustade med glas fyllda med champagne och bjudna på snittar. Jag fick ett trevligt samtal med Jens Spendrup och hans son Johan, när jag förhörde mig lite om vilka möjligheter det fanns att ordna bröllop på Loka. Johan hade själv gift sig på platsen, så han visste besked. Jens berättade lite om familjens företagandet i trakten. Senaste tillskottet var konditori Kringlan i Grythyttan. Det måste man prova vid tillfälle!

Efter den utsökta hummersoppan och ett glas Chablis, började LL känna sig allt mattare. Hon var riktigt blek om nosen och ögonen var feberblanka, så Em kände att det var bäst att lägga henne. Hon själv fick med sig en låda med lite av det goda som vi andra kunde frossa i.

Ute hos kocken i köket stod det uppdukat, alla havets läckerheter: Hummer, havskräftor, räkor, ostron, musslor, krabba... Några ostron blev det inte för egen del, men Maken och Pe slök varsitt.

Istället för fyrverkerier vid tolvslaget  blev det eldshow vid Societetshuset. - Den killen måste ha en väldigt taskig andedräkt, mumlade jag när eldslukaren andades ut enorma lågor. Det jonglerades, sprutades och kastades med eld till tonerna av Let me entertain you!

LH på väg att somna. Foto: John Swenson

Sedan var det skönt att krypa ner och sova sin skönhetssömn i mjuka sängar.

Dagen därpå, efter en rejäl frukost med bland annat pannkakor!!, lögade sig några av oss i varma pooler utomhus. Det är en härlig känsla att sänka sig ner i varmt vatten medan huvudet hålls kallt. Utsikten är heller inte något att klaga på. Sjö och skog och vackra trävillor. - Titta Pippis hus, utropade LL förtjust när hon såg en gul trävilla med tinnar och torn. Tyvärr fick hon och hennes familj åka hem till sig med det samma på nyårsdagens morgon, eftersom febern inte gett med sig. Men det får väl bli fler besök på Loka!




Ovan ett porträtt på Maken och Maggan. Helt oavsiktligt råkade Maken (endast iklädd en handduk)  komma med på min selfie när vi gör oss i ordning för att åka till Loka Brunn.

So long!

PS: Sanna, som jag träffade på skrivarkurs i Rättvik, har besökt och skrivit om Loka i sin fina reseblogg. Här kan du läsa!








Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...