2020-01-09

Vågskvalp och vingesus


Det ryktades om att solen skulle visa sig igår och strax före 15.00 kom den mycket riktigt. Solsugna som vi är vid det här laget, skyndade vi oss ut, beväpnade med våra kameror. Vi hann njuta och fota en liten stund innan solen sänkte sig ner bakom skogskanten på andra sidan sjön. Den här stranden heter något så opoetiskt som Kommunalbadet och är den närmaste badstranden för ortsborna. Undrar om det hinner bli någon skridskois i år? Inte för att jag själv kommer att ta fram skrillorna i så fall. Jag har svårt att stå på benen även utan skridskor på fötterna.


Den första tulpanbuketten för året står på köksbordet. Tulpaner är ju också ett sätt att pigga upp sig med. När jag köpte tulpanbuketten köpte jag samtidigt två glasänglar till halva nypriset. De får hänga i granen någon dag, innan det är dags att plocka undan hela bidevitten. Så som vi säger varje gång: Det är roligt att göra julfint i huset, men det är nästan ännu skönare att städa undan julen. Eller hur?


Idag har vi tagit farväl av en mycket kär och omtyckt kvinna, som har betytt så mycket för så många. Hela kapellet var knökafullt med folk som ville visa sin respekt och tacksamhet. Du var som ett ljus, Margit. Vi kommer att minnas dig med värme.

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...