2020-05-09

Göken, gullvivor och grönska


Två timmar av härlig distanserad social samvaro med två av mitt hjärtas ungar! Detta får jag leva länge på. Maken och jag stämde träff med dem vid Trystorps ekängar, där det grönskade så att man blev bländad. Vitsipporna sjöng på sista versen, men istället blommade gullvivor och lungört. Liljekonvaljebladen stod som spjut ur marken. Jag fick tillfälle att prova min nya app Birdnet, som talar om vilka fåglar som sjunger. Att det var göken som gol, det hörde jag ändå. Naturligtvis, eftersom det är Coronavår, så var det en södergök.

Vad sysselsätter jag mig annars med nu för tiden? Jo, jag är ute och rensar lite i trädgården (där krävs det många fler timmar), dammsuger, tvättar, städar ur en bokhylla eller byrålåda i taget, läser, lägger pussel på datorn, glor på älgar, ser någon gammal film ibland. Vi har tröstätit jordgubbar en dag och igår kväll färska räkor.

Nylagt 300 bitars webbpussel
Våra grannar skatorna håller låda i skogsdungen och grannkatterna är också intresserade av fågellivet. Tack vare Birdnet fick jag veta att det är Svarthättan som sjunger så intensivt om morgnarna.

Den här missen låg på bordet på uteplatsen på morgonen.
Det var allt från mig den här gången!

Håll ut och håll er friska!

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...